Економіка

В Італії заарештували 11 вілл російського мільярдера

санкції

Влада Італії заарештувала 11 вілл російського мільярдера В’ячеслава Моше Кантора на північно-східному узбережжі Сардинії. Про це пише L’Unione Sarda.

Рада Європи доручила конфіскувати активи Кантора в Порто-Ротондо у квітні, коли проти нього було введено персональні санкції. Проте слідчі Фінансової гвардії Італії змогли завершити процес лише у серпні.

Серед об’єктів нерухомості в Порто-Ротондо є вілли, які раніше належали родині колишнього італійського прем’єр-міністра Сільвіо Берлусконі. Так, вілла «Прімавера» до 2012 року належала матері Берлусконі, а «Дольче Драго» — його молодшому братові Паоло.

При цьому, за інформацією видання, на одній із вілл було помічено громадян України, які були гостями Кантора. Сам мільярдер на своїх віллах постійно не проживав.

В’ячеслав Кантор входить до списку російських мільярдерів Forbes. Раніше він був нагороджений орденом “За заслуги перед Італійською республікою”, французьким орденом Почесного легіону та українським орденом Князя Ярослава Мудрого. Також бізнесмен є президентом Європейського єврейського конгресу. Організація виступила проти санкцій щодо мільярдера, назвавши його «шановним лідером, який присвятив своє життя безпеці та благополуччю європейських єврейських громад та боротьбі з антисемітизмом, расизмом та ксенофобією».


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling