Політика

Телеканалу “Дождь” можуть заборонити працювати у Латвії

2 Грудня 2022 18:54
телебачення

Національна рада з електронних засобів масової інформації Латвії (NEPLP) оштрафувала телеканал “Дождь” на 10 тисяч євро за зображення Криму у складі Росії та найменування російських військ “нашою армією”, повідомив голова ради Іварс Аболіньш у мікроблозі Twitter.

За словами Аболіньша, це вже друге правопорушення “Дождя” за останні місяці, за три суттєві порушення NEPLP може анулювати ліцензію на мовлення. Голова Ради також повідомив, що стосовно “Дождя” порушено справу про адміністративне правопорушення за сюжет, у якому йдеться про можливу підтримку російської армії. “Телеканал “Дождь” зобов’язаний поважати та дотримуватись законів Латвії”, – підкреслив Аболіньш. Він не уточнив, у чому полягало перше порушення, яке було допущено телеканалом.

Напередодні в ефірі “Дождя” у випуску програми “Тут і зараз” ведучий Олексій Коростельов сказав: “Ми сподіваємося, що багатьом військовослужбовцям, у тому числі, ми змогли допомогти, наприклад, з оснащенням і просто елементарними зручностями на фронті”. Пізніше головний редактор телеканалу Тихон Дзядко заявив, що “Дождь” не займався, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії на фронті чи за його межами.

2 грудня стало відомо про звільнення ведучого Коростельова. “Ми прийняли рішення припинити співпрацю з Олексієм Коростельовим з сьогоднішнього дня. Це дуже складне рішення для нас, але керівництво “Дождя” вважає його єдино вірним та можливим”, – заявила в ефірі “Дождя” голова інформаційної служби та ведуча новин телеканалу Катерина Котрікадзе.

Телеканал “Дождь” був заблокований у Росії за кілька днів після початку російського збройного вторгнення в Україну і, як і багато інших незалежних ЗМІ, був змушений призупинити роботу. У липні він поновив мовлення. Телеканал повідомив, що восени планується запуск одразу кількох нових проектів, зокрема повноцінного мовлення.

“Мовити ми будемо з чотирьох студій. Ми в Ризі, в основній. І ще три студії у Тбілісі, Амстердамі та Парижі. Нас більше, ніж здається. Нас, тих, хто проти війни, проти вбивств, знищення України та деградації Росії”, – заявив тоді в ефірі головний редактор телеканалу Тихон Дзядко.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling