Суспільство

Словаки зібрали 2,5 млн євро на боєприпаси для України

допомога, Словаччина
Акція протесту в Братиславі проти зовнішньої політики словацького уряду після зустрічі міністра закордонних справ Словаччини Юрая Бланара з його російським колегою Сергієм Лавровим, 12 березня 2024 року / Фото Reuters

Жителі Словаччини зібрали 2,5 млн євро на боєприпаси для України. Кампанія стартувала коли влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для передачі Києву, повідомляє Reuters.

Після обрання прем’єр-міністром Словаччини Роберта Фіцо країна припинила постачати снаряди Україні. Ініціатива зі збору коштів покликана показати, що далеко не всі жителі країни схвалюють таку позицію, кажуть її автори.

«Багато людей у ​​Словаччині соромляться орієнтації уряду на Росію. Це причина, чому люди роблять свій внесок», – сказала одна з організаторок акції з громадської групи «Мир Україні» (Mier Ukrajine) Зузана Ізсакова.

На сайті ініціативи “Боєприпаси для України”, яку запустив 99-річний словацький партизан Отто Шимко, який пережив Голокост, ідеться про те, що 40 тисяч людей пожертвували в середньому по 64 євро.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling