Кримінал

ДБР затримало прикордонницю з Львівщини, яка вимагала хабар за переправлення чоловіка за кордон

дбр, Львів
Затримання / ДБР

У Львівській області затримали працівницю прикордонної служби, яка за 9000 доларів обіцяла допомогти у переправленні чоловіка за кордон. 

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Як зазначається, до службовиці за порадою звернувся громадянин України, який постійно мешкає та працює на території Польщі, але нещодавно повернувся до України навідати родичів.

“Чоловік хотів дізнатися, як законно можна потрапити назад до Польщі, оскільки не подумав про це заздалегідь. Жінка заявила, що законно виїхати з України йому вже не вдасться, однак за 9 тис. доларів США вона зможе “допомогти” організувати його переправлення”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, вона запропонувала чоловікові підшукати ще 3-4 людини, які б хотіли разом з ним потрапити до Європи. Прикордонниця запевнила, що доправить “групу” автомобілем до кордону з Молдовою або з Польщею, і посприяє в самому перетині кордону.

“Жінка призначила зустріч для передачі грошей у приміщенні агенції нерухомості. Після отримання 9 тис. доларів фігурантку затримали правоохоронці. Кошти вилучені. Військовослужбовиці повідомлено про підозру у незаконному переправленні особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна”, – зазначили в ДБР.

Суд вже також обрав підозрюваній запобіжний захід – заставу у 60,5 тис. грн та відсторонив від виконання обов’язків.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling