Політика

Лавров поширює брехню та дезінформацію – Євросоюз

28 Липня 2022 15:44

Європейський союз звинуватив главу МЗС Росії Сергія Лаврова у поширенні брехні та дезінформації. З претензіями на адресу російського міністра виступив офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, повідомляє ТАРС.

При цьому Стано відмовився коментувати турне Лаврова африканськими країнами. "Ми не так багато можемо сказати з приводу коментарів про поїздки представників третіх країн до інших третіх країн", – пояснив євродипломат. Він також назвав Лаврова «представником режиму, який розпочав нелегальну агресію проти сусідньої країни».

27 липня, перебуваючи в Ефіопії, глава російського МЗС заявив, що наступною метою інформаційної, політичної та економічної агресії Заходу після Росії стане Китай як ще одна велика держава-подразник західних політиків.

Також він сказав, що країнам Африки доведеться зіткнутися з історичним вибором, оскільки Захід продовжує «чіплятися за перспективу однополярного світу, що вислизає». За його словами, західні країни хочуть загальмувати об'єктивний історичний процес, формування справедливого, демократичного порядку.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling