Суспільство

Громадяни 47 країн зможуть переїхати в РФ за традиційними цінностями у спрощеному порядку

росія
Ілюстративне фото / Фото із соцмереж

Уряд Росії опублікував перелік держав, громадяни яких зможуть переїхати в Росію за традиційними цінностями у спрощеному порядку.

До списку держав, які «реалізують політику, що нав’язує деструктивні неоліберальні ідеологічні установки, які суперечать традиційним російським духовно-моральним цінностям», увійшли майже всі країни зі списку «недружніх», який було вперше опубліковано 2021 року. Загалом до переліку увійшли 47 держав. Водночас у переліку є кілька винятків зі списку недружніх країн. Наприклад, у ньому відсутні Угорщина та Словаччина.

Раніше Володимир Путін підписав указ для іноземців, що дозволяє тимчасово жити в Росії, якщо їх не влаштовують ліберальні цінності Заходу. Згідно з ним, громадяни іноземних держав зможуть тимчасово проживати в РФ без урахування квоти і документів, що підтверджують знання російської мови і знання історії Росії. МЗС видаватиме таким громадянам одноразову візу на три місяці, рішення про видачу ухвалюватиме диппредставництво. Дозвіл на тимчасове проживання зазначатиметься в паспорті громадянина, а потім він зможе запросити ВНЖ.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling