Політика

Bild: Путінський міністр розкрив план великого наступу

лавров, харків
Сергій Лавров і Володимир Путін / Фото DPA

Стає дедалі очевиднішим: Росія, найімовірніше, планує напад на мегаполіс Харків на північному сході України. На це тепер натякнув міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, пише Bild.

В інтерв’ю найголовнішим кремлівським пропагандистам Лавров заявив, що Путін планує створити в Україні демілітаризовану зону. Нібито для захисту російських населених пунктів від українських нападів. Харків також відіграє “важливу роль” у цьому плані.

Лавров: “Путін дуже чітко сказав про це, коли його запитали, як ми можемо зробити нашу країну безпечною: ми повинні відсунути лінію, з якої вони можуть по нас вдарити. Я розумію, що Харків тут відіграє не останню роль”. Тобто: Росія хоче відтіснити українську армію все далі й далі назад і пересунути лінію фронту ще глибше в центр України. І за Харків.

Американський аналітичний центр “Інститут вивчення війни” робить висновок зі слів путінського міністра: “Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров дав зрозуміти, що Росія має намір взяти місто Харків під час майбутньої великої російської наступальної операції”.

Він став першим високопоставленим кремлівським чиновником, який відкрито назвав місто можливою російською оперативною метою після недавніх українських попереджень про те, що російські сили можуть спробувати взяти місто влітку 2024 року.

Лавров відкинув надії на мирні переговори, до яких закликають здебільшого вкрай праві та вкрай ліві політики на Заході: “Ми твердо переконані, що маємо продовжувати спеціальну військову операцію”.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling