Політика

Зеленський розповів про ультиматум Путіна в Стамбулі

зеленський, путін, формула миру
Умови, висунуті президентом Росії Путіним у п'ятницю, були його найконкретнішим переліком територіальних претензій для припинення війни на сьогодні / Фото The New York Times

Стамбульські переговори України з РФ 2022 року не мали успіху через ультиматуми російської сторони, заявив президент України Володимир Зеленський.

“Тому що жодні ультиматуми не є переговорами”, – сказав Зеленський на підсумковій пресконференції в межах Глобального саміту миру у Швейцарії, відповідаючи на запитання, чому провалилися мирні переговори у Стамбулі у 2022 році.

За словами українського президента, “із цими ультиматумами Путін приїхав на танку під час повномасштабного вторгнення, оточили нашу столицю, багато регіонів нашої країни окупували”.

Він підкреслив, що позиція РФ і Володимира Путіна не змінюються і “різних ультиматумів було дуже багато”, включно з останніми пропозиціями.

“А ультиматуми дають йому можливість робити паузу. Якщо чесно, Мінські угоди – це був ультиматум, і був заморожений конфлікт, і це факт. Для нього потрібна була ця пауза, щоб підготуватися до повномасштабного вторгнення”, – сказав Зеленський.


Як повідомлялося, NYT днями опублікував повний текст проєктів документів, які обговорювалися на переговорах спочатку в Білорусі, а потім у Стамбулі в березні-квітні 2022 року.


Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling