Політика

Зеленському пообіцяли безперебійне постачання ракет для систем Patriot

29 Квітня 2024 17:21
Patriot
Військовослужбовець патрулює аеропорт Варшави з системами ППО Patriot під час військових навчань з ракетних систем, 7 лютого 2023 року / Фото Reuters

Питання про передачу Україні американських систем ППО Patriot наразі є пріоритетним для НАТО, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

“Наш пріоритет – передача Patriot”, – сказав він на брифінгу з президентом Зеленським під час візиту до Києва.

Генсек НАТО підкреслив, що Україні потрібні не тільки Patriot, а й інші системи, наприклад, NASAMS. “Потрібна ешелонована система ППО”, – зазначив Столтенберг.

Президент Зеленський, зі свого боку, сказав, що отримав запевнення від західних партнерів у тому, що в процесі постачання ракет для систем Patriot затримок не буде.

“Що стосується кількості ракет до “Патріотів”, то в цьому питанні ми дійсно очікуємо позитиву. Слава Богу, що після скликання засідання Ради Україна-НАТО ми отримали запевнення, що в процесі [постачання ракет до систем Patriot] затримок не буде”, – підкреслив Зеленський.

Щодо постачання додаткових систем Patriot в Україну Зеленський сказав, що “поки що немає конкретики, яку ми очікуємо від партнерів”. “Є перші кроки”, – додав він.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling