Суспільство

Європейський Союз не встигає виконати план з надання Україні боєприпасів

єс, боєприпаси, україна

Європейський Союз відстає від планів надати Україні мільйон артилерійських снарядів до березня 2024 року, що потенційно дає російським силам перевагу в постачанні боєприпасів.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Відповідно до планів, розроблених на початку цього року, ЄС пообіцяв надати Україні артилерійські боєприпаси протягом 12 місяців, спочатку за допомогою наявних запасів, а потім через контракти про спільні закупівлі та збільшення промислових потужностей.

За інформацією джерел, вже минуло більш ніж половина цього часу, однак план виконаний лише на 30% і, виходячи з обсягу контрактів, підписаних на сьогодні, ризикує не досягнути своєї мети.

За словами обізнаних джерел, кілька держав-членів ЄС приватно звернулися до відділу зовнішньої політики блоку з проханням продовжити цей термін.

Сполучені Штати, які мають на меті збільшити власне виробництво приблизно до 1 мільйона снарядів на рік у 2024 році, закликали ЄС активізувати свої зусилля. Представники Білого дому відмовилися від коментарів.

Оскільки контрнаступ України досягає обмеженого прогресу, а союзники готуються до тривалої війни, постачання боєприпасів, обіцяні ЄС, мають вирішальне значення для того, щоб допомогти Україні не відставати від виробництва Росії. За деякими оцінками, наступного року російські заводи поставлять 2 мільйони снарядів, тоді як Москва також отримала постачання зброї з Північної Кореї та продовжує шукати снаряди радянських часів.

Союзники сподівалися, що їхня спільна підтримка зрівняється з Росією за обсягом і що Київ матиме перевагу завдяки кращим стандартам західних снарядів і зброї, сказав один із співрозмовників агентства.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що він стурбований тим, що війна Ізраїлю та ХАМАС відверне увагу США та їхніх союзників від боротьби України за повернення своєї території від російських загарбників.


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling