Політика

В Газі вісім ізраїльських солдатів попали в засідку і були вбиті

газа
Намети для переміщених палестинців серед уламків зруйнованих будівель на півдні Гази, 12 червня 2024 року / Фото Reuters

Вісім ізраїльських солдатів були вбиті на півдні Гази в суботу, повідомляє Армія оборони Ізраїлю.

ЦАХАЛ повідомила CNN, що один з найсмертоносніших інцидентів за участю її військ з 7 жовтня перебуває на стадії розслідування і що розглядаються різні можливі причини.

Раніше бригади “Аль-Кассам”, військове крило ХАМАС, заявили, що “здійснили складну засідку на ворожу техніку”, яка діяла в Таль ас-Султан, що на захід від південного міста Рафах.

Бойовики заявили, що їхньою ціллю був військовий бульдозер, який згодом загорівся, в результаті чого загинув і був поранений екіпаж. Коли прибули рятувальні війська, вони завдали удару по бронетранспортеру, в результаті чого загинули солдати.

Інцидент стався в той час, коли Ізраїль продовжує наступ на Рафах, де зранку за місцевим часом надходять повідомлення про повітряні удари і артилерійські обстріли.

Ахмед Радван, прес-секретар цивільної оборони Рафаха, повідомив, що вони отримали заклики забрати тіла загиблих і поранених, але екіпажам цивільної оборони було важко дістатися до цього району

Найзапекліші бої спостерігаються у Таль аль-Султан.

У п’ятницю ХАМАС заявив, що його бойовики обстріляли ізраїльські танки з гранатометів і мінометів, в той час як ЦАХАЛ повідомив, що знайшов тунелі між сусідніми будинками, які бойовики використовували як переходи.

В інших місцях щонайменше 14 людей, у тому числі семеро дітей, загинули в результаті ізраїльських ударів по центральній частині Гази, повідомило Управління цивільної оборони Гази.

За даними Міністерства охорони здоров’я Гази, за останні 24 години в секторі Газа загинули 30 осіб і 95 отримали поранення. З 7 жовтня в результаті ізраїльських бомбардувань анклаву загинули 37 296 осіб і 85 197 отримали поранення.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling