В 11 аеропортах Німеччини відбуваються страйки

У четвер, 1 лютого, співробітники служби авіаційної безпеки у 11 найбільших аеропортах Німеччини розпочали одноденний страйк, внаслідок чого скасовані або затримані близько 1,1 тисячі рейсів

Про це пише Еспресо з посиланням на DPA. 

Йдеться про аеропорти Франкфурта-на-Майні, Гамбурга, Бремена, Берліна, Лейпцига, Дюссельдорфа, Кельна, Штутгарта, Ганновера, Дрездена та Ерфурта. Страйки співробітників у них триватимуть до вечора 1 лютого. 

Причиною страйку стала вимога профспілки про підвищення зарплати та інших пільг для приблизно 25 тисяч співробітників служби безпеки аеропортів.

За інформацією пресслужби аеропорту у Кельні рівень участі у страйку склав 100%. Станом на ранок там було скасовано близько 80% від запланованих рейсів. 

В аеропортах Берліна, Гамбурга і Штутгарта були скасовані всі зльоти. У Дюссельдорфі – лише третина. 

За оцінками асоціації аеропортів ADV, буде скасовано або затримано близько 1100 рейсів, що зачепить близько 200 тисяч пасажирів.

Вказано, що авіакомпанія Lufthansa запропонувала пасажирам безкоштовно перебронювати квитки до 8 лютого, крім того, компанія зазначила, що всі, хто забронював квитки на внутрішні рейси Німеччини на 1 лютого, можуть безоплатно обміняти їх на залізничні квитки.