Політика

Україна за допомогою “Хаймарсів” вразила близько 400 цілей

8 Вересня 2022 18:49
himars

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі на зустрічі в Рамштайні заявив, що українські військові вразили понад 400 російських цілей через поставлені США далекобійні реактивні артилерійські системи HIMARS.

“Ми бачимо реальні, вимірювані результати в Україні завдяки застосуванню цих систем. Наприклад, українці вразили за допомогою HIMARS близько 400 цілей, і у них був величезний руйнівний ефект”, – сказав він.

Також Міллі торкнувся українського контрнаступу. Він заявив, що ЗСУ “стабільно просуваються”.

Раніше сьогодні заступник начальника головного оперативного управління генштабу України Олексій Громов повідомив, що у Харківській області ЗСУ звільнили 20 населених пунктів та прорвали оборону на 50 кілометрів, а загальна площа звільнених від російської окупації території України досягла 750 квадратних кілометрів.

ЗСУ отримали американські реактивні системи залпового вогню HIMARS (“Хаймарс”) у червні. У США, передаючи артилерію, заявили, що вважають легітимними цілями для неї будь-які російські цілі на території України. За міжнародним правом, це стосується і території анексованого Росією Криму.

Президент Володимир Зеленський сьогодні на зустрічі із головою Держдепартаменту Ентоні Блінкеном заявив, що допомога США допоможе Україні повернути свої території.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling