Суспільство

РФ понад рік полює на HIMARS, проте досі не впіймала жодного, – Маляр

himars, війна, росія

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що ЗСУ не втратили жодної реактивної системи залпового вогню HIMARS, що передавали США.

Про це Маляр заявила на своєму телеграм-каналі.

“Наші вітання з Independence Day американському народу! Дякуємо за незмінну підтримку, яка допомагає нам виборювати нашу свободу, знищувати ворога та захищати спільні цінності”, – пише заступниця міністра.

Маляр вважає реактивні системи залпового вогню HIMARS одним з найсильніших виявів підтримки, яку надали Сполучені Штати Америки нашій країні.

“Злякавшись та відчувши перші величезні втрати, окупанти почали полювання на HIMARS. Але так досі нікого й не впіймали. Завдяки максимальній швидкості 85 км/год HIMARS здатна розгорнутися, відстрілятися та покинути позицію менш ніж за 1 хв. Це дає змогу застосовувати її для тактики shoot-and-scoot (стріляй-та-тікай), що значно зменшує шанси бути виявленим та враженим ворогом”, – зауважила Маляр.

Заступниця очільника Міноборони згадала про випадки використання цих систем, такі як знищення російської бази у селі Праві Саги біля Олешок у Херсонській області та високоточний удар 1 січня 2023 року по будівлі професійно-технічного училища у Макіївці, коли, за різними джерелами, загинуло від 50 до 600 мобілізованих росіян: “Для українських військових “Хаймарси” стали реальною зброєю перемоги. Адже “Одна ракета – одна знищена ціль” це недосяжний результат для застарілих радянських аналогів”.


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling