Економіка

Україна відновила виробництво патронів для стрілецької зброї

зброя
Пачка патронів українського виробництва / Фото: t.me/prozbroyu

Український оборонно-промисловий комплекс запустив виробництво патронів калібру 5,45×39 та 5,56×45 мм для української армії.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на телеграм-канал “Про зброю”, який опублікував фото набоїв.

Автори блогу опублікували фото з полігону, де відстріляли набої калібру 5,45×39 мм українського виробництва. За інформацією на упаковці, вони були виготовлені в червні цього року.

Згідно з маркуванням, патрони споряджені кулею з суцільнометалевою оболонкою масою 4 грами. Її хвостова частина має заокруглену конічну форму, що має позитивно вплинути на балістичні характеристики та точність пострілу.

Під дописом автори фото розповіли, що балістика українських патронів при стрільбі на відстань 400 метрів подібна до аналогічної у радянських армійських патронів 7Н6 (5,45 ПС).

На частину упаковок нанесене маркування зі стандартом патрона SS109. Вони оснащуються суцільнометалевою кулею зі свинцевим осердям та сталевим незагартованим наконечником.


Після окупації росіянами “Луганського патронного заводу” у 2014 році “Укроборонпром” втратив свої потужності з виробництва боєприпасів до стрілецького озброєння. Відновлення виробництва є визначною подією для українського ОПК.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling