Суспільство

Три працівники ТЦК були викриті на хабарях на Прикарпатті

тцк, корупція
Фото: Прокуратура Західного регіону

На хабарях викрили заступника керівника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та двох службовців РТЦК.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань НПУ, спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

“Кожен з фігурантів налагодив свою корупційну схему допомоги особам, охочим отримати електронний код для ідентифікації в системі “Оберіг”, відтермінувати чи уникнути військової служби. Суми неправомірної вигоди коливалися від 2 000 гривень до 1 000 доларів, залежно від “складності питання”. Усім фігурантам повідомлено підозру”.

Зазначається, що заступника начальника обласного ТЦК затримали неподалік місця роботи. За 1 000 доларів “винагороди” він пропонував безперешкодно отримати код для ідентифікації в системі “Оберіг” чи військово-облікові документи.

За вирішення аналогічного питання його колега – начальник районного ТЦК та СП – також отримав 1 000 доларів, а ось вже заступник командира роти охорони цього ж центру комплектування – понад 18 000 грн. 2000 гривень – за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та 400 доларів – за надання електронного коду для ідентифікації в системі.

Усім посадовцям слідчі повідомили про підозри в прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Наразі суд обрав для підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, які вони на цей час вже сплатили, повідомляють у прокуратурі. Крім цього, триває розгляд клопотань про  відсторонення вказаних осіб від займаних посад.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling