Кримінал

Співробітник ВПС США “зливав” дані про війну в Україну через сайт знайомств

сша
Ілюстративне фото / Getty Images

У США затримали співробітника військово-повітряних сил за звинуваченням у поширенні секретних даних про вторгнення РФ в Україну через платформу онлайн-знайомств.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства юстиції США.

63-річного обвинуваченого звати Девід Слейтер. Він працював у стратегічному командуванні збройних сил США на базі ВПС Оффат у штаті Небраска і з серпня 2021 року до квітня 2022 року мав доступ до секретної інформації.

У обвинувальному висновку йдеться про те, що Слейтер був присутній на брифінгах стратегічного командування, присвячених вторгненню РФ в Україну. Стверджується, що він передавав зібрану на брифінгах секретну інформацію через сервіс онлайн-знайомств спільнику, який видавав себе за жінку, яка мешкає в Україні.

Його співрозмовник також регулярно просив надати йому засекречену інформацію та називав його в особистих повідомленнях «таємним інформатором» та «секретним агентом».

«У відповідь на ці прохання Слейтер дійсно надавав йому секретні розвіддані, у тому числі про військові об’єкти та російський військовий потенціал, пов’язаний із вторгненням Росії в Україну», — йдеться у повідомленні Міністерства юстиції США.

Перше судове засідання у справі Слейтера відбудеться сьогодні, 5 березня. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі та штраф до 250 тисяч доларів за кожним пунктом звинувачення.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling