Техно

SpaceX обмежила використання Україною інтернету Starlink для управління дронами

9 Лютого 2023 08:33
війна, Starlink

Компанія SpaceX вжила заходів, щоб запобігти використанню українськими військовими супутникового інтернету Starlink для управління безпілотниками в регіоні під час війни країни з Росією.

Про це повідомляє Reuters.

Супутниковий інтернет-сервіс Starlink компанії SpaceX, який забезпечив українським військовим широкосмуговий зв’язок для захисту від російських військових, “ніколи не призначався для використання в якості зброї”, заявила Гвінн Шотвелл, президент і головний операційний директор SpaceX, під час конференції у Вашингтоні.

“Однак українці використали його ненавмисно і не в рамках жодної угоди”, – сказала вона.

Пізніше в розмові з журналістами Шотвелл послалася на повідомлення про те, що українські військові використовували сервіс Starlink для управління безпілотниками.

Україна ефективно використовує безпілотні літальні апарати для виявлення позицій противника, ведення вогню на великі відстані і скидання бомб.

“Є речі, які ми можемо зробити, щоб обмежити їхню здатність робити це”, – сказала вона, маючи на увазі використання Starlink з безпілотниками. “Є речі, які ми можемо зробити і вже робимо”, – додала вона.

Шотвелл відмовився повідомити, яких заходів вжила SpaceX.

За словами Шотвелл, використання безпілотників Starlink виходить за рамки угоди, яку SpaceX уклала з українським урядом, додавши, що контракт був призначений для гуманітарних цілей, таких як надання широкосмугового інтернету лікарням, банкам і сім’ям, які постраждали від російського вторгнення.

“Ми знаємо, що військові використовують їх для зв’язку, і це нормально, – сказала вона. “Але ми ніколи не хотіли, щоб вони використовували його в наступальних цілях”.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling