Техно

Мінцифри отримало міжнародну нагороду від Академії електронного управління за Дія.Підпис

дія

Мінцифри отримало міжнародну нагороду “Партнер 2023 року” від Академії електронного управління за розробку сервісу Дія.Підпис-EU, який відповідає стандартам ЄС.

Про це пише міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Федоров розповів, що Україна стала першою країною, яка не є членом ЄС, проте чий електронний підпис визнається в Європейському Союзі.

“З березня український електронний підпис став сумісним з платформою електронного підпису Європейської комісії. Україна стала першою країною — не членом ЄС, яка отримала таку можливість. І це ще один спосіб для Європейського Союзу відкрити свої кордони для українців. Цього разу — цифрові”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що робота над визнанням українського е-підпису країнами ЄС розпочалася ще у 2017 році. За словами Федорова, це відкриває нові можливості для українців та бізнесу.

“Загалом внесено зміни до понад 70 законів для визнання українських електронних довірчих послуг у ЄС. Це відкриває нові можливості для українців та бізнесу. Тобто ви можете підписати контракт з європейським партнером із Дія.Підписом”, – пояснює міністр.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling