Суспільство

Росіяни посилюють атаки, щоб вийти на кордони Луганщини

війна
Воїни 3-ї окремої штурмоврї бригади / Фото: 3 ОШБр

Російські окупаційні війська посилюють тиск, щоб вийти на кордони Луганщини. Смуга фронту на Харківщині, що межує з Луганщиною — сьогодні одна з найінтенсивніших ділянок наступу ворога, повідомляє 3-тя окрема штурмова бригада.

“Найближче завдання окупантів — вийти до н. п. Чернещина — Першотравневе, з подальшим захопленням н.п. Борова.

Проти підрозділів бригади — 3-тя і 144-та дивізії 20-ї армії рф. Ворог наступає танковими полками, залучає значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців. Застосовує FPV, КАБи й хімічну зброю”, – повідомили у бригаді.

Як зазначають у 3 ОШБр,  на штурми противник кидає цілі взводи та роти особового складу. Їхню стрімку ліквідацію компенсує поповненням живої сили у кількості 250-400 солдат ЗС РФ щотижня.

“Не дивлячись на переважаючу кількість супротивника та відсутність резервів, бригада продовжує вже понад місяць утримувати визначені рубежі”, – додали у бригаді.

Про “ударний кулак” на цьому напрямку повідомляє і аналітична спільнота DeepState.

“Ворог наростив ударний кулак для наступу на Борову. На ділянці від Райгородки до Нововодяного кацапи наростили до 10 000 чоловік особового складу та близько 450 ОВТ, з яких 200 артсистем. Мета очевидна − спроба повторити минулорічний наступ на Борову”, – йдеться у повідомленні.

Аналітики нагадують, що наразі протяжну оборонну лінію на цьому напрямку утримує 3 ОШБр, але сили залишаються неспівмірними: окупанти переважають кількістю, застосовують додаткові підрозділи й ведуть інтенсивні штурмові дії вздовж усієї смуги наступу.

За даними DeepState, росіяни розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які представлені 236 артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських. Окрім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність “Шторм V”, “Чорна мамба”, “Фіксики” та “ПВК Патріот”. Для підтримки порядку прибув підрозділ БАРС-14.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling