Політика

Рогозін пропонував Путіну вдарити по великому місту України космічною ракетою — Bild

війна, росія

Ексглава Роскосмосу Дмитро Рогозін пропонував російському диктатору Володимиру Путіну завдати удару по Україні космічною ракетою, повідомляє німецький таблоїд Bild із посиланням на власні джерела.

Таблоїд посилається на записи розмов Дмитра Рогозіна з Дмитром Барановим — гендиректором ракетно-космічного центру Прогрес.

Повідомляється, що з початку січня 2023 року вони обговорювали технічні деталі організації удару по великому місту України за допомогою ракети-носія, яку використовують для польотів у космос. За даними ЗМІ, чиновники планували запустити її з космодрому в Плесецьку з вибухівкою на борту.

Баранов у розмові, за даними Bild, назвав головною проблемою той факт, що через надзвуковий вхід в атмосферу важкі фугасні авіабомби або керовані боєголовки перегріватимуться за швидкості 6 км/сек.

«Ще один ризик, який обговорювали Рогозін і Баранов, — те, що частини ракети можуть впасти на територію РФ. Їх також турбувало, що похибка під час удару може становити від 50 до 100 км», — стверджує таблоїд.

Рогозін у розмові запитував Баранова, скільки часу йому знадобиться на підготовку операції. Той відповідає, що близько шести місяців, повідомляє ЗМІ.

«Ексглава Роскосмосу називає Володимира Путіна „нашим великим і жахливим“ і каже, що передасть йому план через Антона Вайно. За даними Bild, план було доведено до президента РФ 16 січня», — ідеться в матеріалі.

Як відреагував російський диктатор, таблоїд не повідомляє.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling