Політика

ISW: Рішення Путіна не ліквідовувати ПВК Вагнера ставить його у незручне становище

вагнер, путін

Рішення російського президента Володимира Путіна не ліквідовувати групу Вагнера та переслідувати учасників заколоту ставить його та його підлеглих у незручне становище.

Про це зазначають аналітики в ISW.

Щоб представити військову компанію як професійну організацію, невідомі особи виклали в мережу 9 липня зображення, схоже на статут ПВК Вагнер.

“У документі сказано, що основоположними принципами вагнерівців є боротьба у війні Росії проти України та вірна служба президенту РФ і російському народу. Водночас рішення Путіна не карати групу Вагнер і не переслідувати учасників заколоту ставить його самого і його підлеглих у незручне становище”, – припускають аналітики.

Водночас зазначається, що залишається незрозумілим, кому вигідний витік передбачуваного засновницького документа Вагнера, оскільки цей документ робить групу Вагнера професійною та привабливою порівняно з регулярними російськими військовими.

Повідомляється, що Вагнер все ще проводить вербування в Росії, в той час, як міноборони Росії, як повідомляється, проводить конкурентну роботу з наймання бійців Вагнера для підписання контрактів з МО.

Рішення Путіна не позбавлятися групи Вагнера ускладнює для нього та інших російських впливових гравців знання про те, як взаємодіяти з ними та її лідерами й бойовиками.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling