Політика

NZZ: Росія спостерігає за конференцією з активною незацікавленістю

росія, саміт, формула миру
Федеральний президент Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд і президент України Володимир Зеленський у Бюргенштоку / Фото Neue Zürcher Zeitung

На першій шпальті пропагандистського ресурсу “Russia Today” нічого немає про конференцію в Бюргенштоку, звернуло увагу швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung. Замість цього RT повідомляє про умови миру, які президент Росії Володимир Путін оголосив учора. Україна повинна вивести війська з зайнятих Росією областей і відмовитися від членства в НАТО. Коротше кажучи, на думку Кремля, мир – це домінування військової сили.

Державне інформаційне агентство ТАСС передає заяву офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової: якщо Швейцарія хоче “врятувати мир”, пропозиції Путіна мають обговорюватися. “Російський президент усе сказав і показав істинний шлях до миру”, – каже вона.

“Москва, очевидно, намагається активно ігнорувати конференцію. Однак, судячи з усього, Бюргеншток не зовсім неважливий для Кремля – інакше важко пояснити, чому Путін висловлює свої ідеї про війну і мир саме в цей час”, – зазначає Neue Zürcher Zeitung.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling