Політика

Норвегія надала Україні 10 тис. артилерійських снарядів

5 Січня 2023 08:58

Збройні сили Норвегії відправили до України 10 тис. артилерійських снарядів калібру 155 мм, повідомило норвезьке оборонне відомство.

У заяві, що розміщена на офіційному сайті міноборони Норвегії, йдеться, що боєприпаси вже залишили територію країни.

Норвезькі військові додають, що снаряди можуть використовуватися для кількох видів озброєнь, у тому числі ними стріляє самохідна гаубиця M-109. Цього тижня журнал Forbes повідомив, що західні країни поставили Україні близько 50 таких гаубиць.

Міністр оборони Норвегії Бьорн Арілд Грам заявив, що його країна продовжить постачати ЗСУ зброєю.

“Україна потребує термінової допомоги, і тому ми продовжуємо вивчати, що ще може бути надано із запасів збройних сил. Ми також вивчаємо, що можна отримати безпосередньо від виробника, щоб допомогти ще більше”, – сказав Грам.

Серед іншого Норвегія вже надала Україні 23 самохідні гаубиці M-109, 160 ракет повітря-земля Hellfire, 3 реактивні установки залпового вогню MLRS, 4 тис. протитанкових ракет, понад 1750 бронежилетів, 3 тис. захисних масок і 15 тис. наборів сухої пайки.

У вівторок президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Норвегії Гаром Стере та подякував йому за підтримку. Він також заявив, що Норвегія погодилася допомогти Києву з постачанням газу, необхідного для зимового сезону.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling