Суспільство

На Закарпатті ТЦК затримали чоловіка, непридатного для служби та арештували його авто на “потреби ЗСУ”

тцк
Ілюстративне фото / Getty Images

У Мукачеві, на Закарпатті, працівники ТЦК з поліцією нібито затримали чоловіка з другою групою інвалідності. Його авто “арештували на потреби ЗСУ”.

Про це повідомила юристка Тетяна Щербань на своїй фейсбук-сторінці.

За її словами, подія трапилася 12 черня. Її клієнта, 40-річного чоловіка, нібито зупинили у Мукачеві за дрібне адміністративне порушення – непристібнутий пасок безпеки.

“Патрульні поліцейські витребували у чоловіка не тільки водійське та техпаспорт, а й військово-облікові документи. Клієнт добровільно надав довідку про те, що є інвалідом пожиттєво та не підлягає до військової служби”, – розповіла Тетяна Щербань.

Чоловіка затримали, бо запідозріли, що його військово-облікові документи можуть бути підроблені.

“Машину БМВ, на якій зупинили чоловіка, “арештували на потреби ЗСУ” (це при тому, що транспортний засіб взагалі належить іншій людині). Уночі 12.06. клієнта перевозять проти його волі до будівлі Мукачівського ТЦК та СП, де незаконно утримують протягом двох діб – до вечора 14.06. 14.06. стан мого клієнта різко погіршується – медики швидкої допомоги прибули для стабілізації стану чоловіка, повідомили військоматникам, що він потребує негайної госпіталізації, але посадові особи Мукачівського ТЦК та СП відмовилися “віддавати” медикам мого клієнта”, – зазначила Тетяна Щербань.

За її словами, вже уночі її клієнта під конвоєм доставили до ТЦК та СП міста Берегове. А в ніч на неділю 16 червня чоловіка доставили до військової частини у місті Чоп Ужгородського району Закарпатської області.

“З 2023 року мій клієнт, непридатний до військової служби, неодноразово залишав межі України, отримуючи належне лікування в країнах ЄС. Жодного разу документи, надані ним на кордоні, не викликали сумнівів у своїй легітимності. Але для патрульного поліцейського з Закарпаття та для представників ТЦК та СП, схоже, закони України не мають жодної сили”, – підсумувала адвокатка.

Закарпатський обласний ТЦК та СП інцидент наразі не коментував.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling