Політика

Столтенберг: Росія нарощує військову міць в Арктиці, це стратегічний виклик для НАТО

26 Серпня 2022 20:46

Нарощування російської військової присутності у північних, арктичних районах країни в НАТО розглядають як стратегічний виклик, заявив генеральний секретар організації Єнс Столтенберг сьогодні під час візиту до Канади.

Із цього випливає, що країнам-союзницям США щодо Північноатлантичного альянсу необхідно також пропорційно посилити свою військову присутність в Арктиці, продовжив генсек.

"Все більш важливим регіоном для Канади та НАТО в цілому стає Крайня Північ, оскільки там ми зараз спостерігаємо суттєве нарощування російської військової могутності – з новими базами та новою системою озброєнь", – заявив Столтенберг на зустрічі з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

«За останні місяці геополітична ситуація зазнала суттєвих змін, – погодився зі Столтенбергом канадський прем'єр. – Чудово розуміючи, що Росія викликає у нас зростаюче занепокоєння, ми вважаємо своєчасним поділитися з НАТО [нашими думками з цього приводу], використовуючи для цього існуючі механізми NORAD".

NORAD – Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки – координує спільні оборонні зусилля Канади та США, певною мірою являючи собою північноамериканський аналог НАТО.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling