Політика

У Мелітополі паспорти РФ узяли менше ніж тисяча жителів

25 Серпня 2022 16:23

Мер міста Мелітополя Запорізької області Іван Федоров вважає, що кількість жителів міста, які подають заявки на отримання паспорта громадянина РФ, не перевищує тисячі осіб.

"Точної цифри ми, звісно, наразі не маємо… Я думаю, що це обмежується однією тисячею тих людей, які подають заявки на отримання цих паспортів", – сказав Федоров на брифінгу в Києві.

За його словами, категорія людей, які масово отримують паспорти РФ, – це літні люди, які "не мають доступу до об'єктивної інформації, оскільки вони в дуже вузьких колах користуються інтернетом" і яких російські окупанти залякують тим, що вони не зможуть отримати пенсію. "Тому єдина можливість для них одержувати якісь соцвиплати та пенсію – це отримання рашистського паспорта… Але думаю, що це точно не десятки тисяч людей, які стоять у черзі", – додав Федоров.

Він також повідомив, що близько 80 мирних жителів Мелітополя Запорізької області перебувають у полоні в російських окупантів.

"За останньою інформацією, наразі в полоні перебувають близько 80 людей. Хтось із них перебуває на трудових виправних роботах: риє окопи, це змушують робити рашисти. Хтось зазнає тортур, перебуваючи у слідчих ізоляторах, яких щонайменше три на території міста Мелітополя. А когось уже відправили етапом до Сімферополя та Москви", – сказав Федоров на брифінгу в Києві в четвер.

За його словами, на території Мелітополя немає фільтраційних таборів, але такий табір розташований на адміністративній межі між Херсонською областю та Автономною Республікою Крим. "Там проходять фільтрацію: люди в клітці можуть сидіти по 8-10 годин, доки їх опитують, перевірять їхні документи. Такий самий фільтраційний табір рашисти пообіцяли збудувати й у Василівці", – уточнив мер Мелітополя.

Крім того, Федоров додав, що в Мелітополі залишається близько 60-70 тис. мирних жителів.

На початку 2021 року в Мелітополі проживали 150 тис. осіб.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling