Кримінал

Двох російських журналістів вислали з Естонії за "пропагандистську роботу"

13 Серпня 2022 09:45

Двох співробітників російського видання "Известия" – кореспондента Ксенію Солдатову та оператора Дмитра Тимофєєва – вислали з Естонії в ніч проти 13 серпня.

Як повідомляється на сайті «Известий», естонська влада анулювала візи журналістів і заборонила їм в'їзд до Євросоюзу на три роки. «Віза визнана недійсною, рішення ухвалено на підставі наступних причин: умови та мета передбачуваного перебування не було розпізнано», — цитує видання документ про анулювання візи.

Солдатову та Тимофєєва затримали 12 серпня в поїзді, що прямував з Нарви до Таллінна. У них вилучили телефони та доставили до поліції для допиту. Як пишуть самі "Известия", їхні співробітники відвідували Естонію як туристи. «Однак журналісти не змогли проігнорувати останні події, що відбувалися в Естонії. Вони вирішили підготувати матеріали про обмеження видачі віз росіянам та позбавлення танка Т-34 статусу пам'ятника», — йдеться у телеграм-каналі видання.

В естонському прикордонному управлінні заявили, що затримані росіяни вели пропагандистську діяльність.

«Сьогодні близько опівдня двоє громадян Росії, 30-річна жінка та 40-річний чоловік, в'їхали до Естонії через прикордонний перехід Нарва. На кордоні вони пред'явили шенгенські візи, видані Італією та Фінляндією, і заявили, що перебувають у туристичній поїздці. Потім чоловік і жінка попрямували до танка в Нарві і почали там працювати в пропагандистських цілях. Потім у Нарві вони сіли в поїзд і поїхали у бік Таллінна, але в Йихві до поїзда під'їхав поліцейський патруль, зняв росіян з поїзда та відвіз чоловіка та жінку до поліцейської дільниці для перевірки», — розповів начальник прикордонного управління Східної префектури Урмас Ельмі, чиї слова цитує Delfi.

Видання нагадує, що робота під час поїздок із туристичними цілями є порушенням візового режиму.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling