Кримінал

Жителі "Л/ДНР" скаржаться на мародерство "асвабадителей"

11 Серпня 2022 21:01

Мешканці самопроголошених Луганської та Донецької "народних республік" скаржаться до російської прокуратури, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російські військові безжально грабують та руйнують їхні будинки. Про це йдеться у розслідуванні Bellingcat та The Insider.

У розпорядженні журналістів опинився архів скарг до військової прокуратури Росії, з яких можна дізнатися про мародерство та звірства російських солдатів на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей.

Зокрема, в одному зі звернень йдеться, що в окупованому 2014 року селі Любовка російський танк вибив ворота, зніс паркан і заїхав до гаража одного з будинків, пошкодивши машини господарів. Після цього будівлю пограбували. "Вкрали запчастин та інструментів на 200 тисяч рублів, аж до того, що вони вкрали дрібницю з машини… Скажіть, це люди?", – цитує видання постраждалих.

В іншому листі автор скаржиться, що в селі Бараниківки в Луганській області, також окупованому ще у 2014 році, "банда мародерів", яка представилася офіцерами та солдатами "ЛНР", пограбувала житлові будинки та об'єкти інфраструктури. "Банда мародерів зайшла до нашого села після 8 березня і зухвало пограбувала школу, дитячий садок, аптеку, три магазини, фермерів і, розкривши замки, зайняла два будинки, – зазначено у скарзі. – Видно було, що це були професійні мародери, бо не гребували нічим. У селах вибивали двері в будинках, льохах і обирали всі звідти: картопля, морква, телевізори. Вигрібали все, що бачили та змогли забрати”.

Наприкінці травня "Медіазона" писала, що за три місяці війни російські військові відправили з прикордонних з Україною міст щонайменше 58 тонн посилок . Видання вивчило базу номерів відправлень СДЕК і за ними виявило "не тільки аномальне зростання відправлень, яке збіглося з початком війни, а й незвичні зв'язки між містами, що підтверджують версію повального мародерства".


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling