Суспільство

В Альбукерці встановили пам'ятник героям серіалу "Пуститися берега"

30 Липня 2022 11:19

В американському місті Альбукерке (штат Нью-Мексико) з'явився пам'ятник головним героям серіалу "Пуститися берега" ("Breaking Bad" – англ., "Во все тяжкие" – рос.) – Уолтеру Уайту та Джессі Пінкману. Як пише Associated Press, саме в Альбукерці відбувається основна частина подій серіалу, що відбувався у 2008-2013 роках.

У відкритті бронзових статуй взяли участь актори Брайан Кренстон та Аарон Пол, а також режисер Вінс Гілліган. Пам'ятник був подарований місту Гілліганом та компанією Sony Pictures.

Також на церемонії був присутній мер Альбукерке Тім Келлер, який зазначив, що серіал "Пуститися берега" його спін-оф "Краще дзвоніть Солу" справили позитивний вплив на економіку міста: "Сюжет – це вигадка, але створені робочі місця – це реальність. Місто теж стало персонажем. Ми бачимо себе з різних боків: і з поганих, і з добрих".

Головні герої серіалу – вчитель хімії та його учень, які починають виготовляти метамфетамін та торгувати ним. Як зазначає AP, Альбукерке довгий час бореться із проблемою залежності серед населення: за останні 30 років від передозування наркотиками та алкоголем померло понад 43 тис. осіб. Нині у місті спостерігається рекордний рівень самогубств.

Тим часом, сенатор Род Монтойя зазначив, що любить акторські роботи Кренстона, але вважає, що пам'ятник дає місту неправильну рекламу. "Ми справді прославлятимемо наркоторговців?" – обурений він.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling