Техно

Україна перенесла на Amazon 10 петабайт даних

29 Липня 2022 22:00

Amazon Web Services, дочірня компанія Amazon.com, від початку повномасштабної російської агресії допомогла Україні перенести до хмарного сховища 10 петабайт (10 млн гігабайт) важливих даних з міністерств, університетів і приватних компаній, повідомляється у квартальному звіті компанії, на який посилається Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, AWS, зокрема, зберігає дані 27 українських міністерств та інших держорганів, 18 українських університетів, найбільшої в країні школи дистанційного навчання K-12 та десятків приватних компаній.

Фахівці компанії також зазначили, що дані ПриватБанку, який обслуговує 40% населення України, вдалося перенести у хмару менш як за 45 днів.

Крім того, з початку війни Amazon пожертвувала понад 2 млн товарів більш ніж 45 організаціям, що підтримують біженців, зокрема 200 тис. гігієнічних наборів, упакованих співробітниками компанії в усьому світі.

Як повідомлялося, компанія Amazon раніше отримала від України "Відзнаку миру" за підтримку країни під час війни.

Amazon Web Services або AWS є дочірньою компанією Amazon.com, яка надає платформу хмарних обчислень в оренду приватним особам, компаніям та урядам за платною підпискою.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling