Політика

Блінкен та Лавров вперше від початку війни провели розмову

29 Липня 2022 20:53

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лаврову провели телефонну розмовe вперше від початку повномасштабної війни Росії.

Блінкен розповів, що телефонна розмову з Лавровим була "відверта та прямолінійна".

Про результати розмови американський дипломат на прес-конференції, пишуть західні видання.

Як зазначає CNN, під час перемовин американський дипломат закликав Лаврова погодитися на пропозицію США щодо звільнення двох незаконно затриманих у РФ громадян США – Пола Уілана й баскетболістку Брітні Ґрайнер.

"Я тиснув на Кремль, щоб той прийняв суттєву пропозицію, яку ми висунули щодо звільнення Пола Уілана та Брітні Ґрінер", — сказав Блінкен.

Окрім цього, російський та американський дипломати обговорювали розблокування експорту зерна з України через Чорне море, а також Блінкен попередив Лаврова про наслідки для РФ, "якщо вона буде просуватиметься вперед у своїх планах з анексій територій".

Поки офіційного повідомленні на сайті Державного департаменту США немає.

За версією російського МЗС, під час обговорення обміну ув'язнених Лавров запропонував Блінкену повернутися в режим «тихої дипломатії без спекуляцій та вкидань».

Лавров наголосив на ролі американських санкцій у ситуації з продовольством.

Також російський міністр заявив, що постачання Заходом зброї Україні «продовжують агонію київського режиму та множать жертви».


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling