Політика

Посли G7 прибули до Одеси і наголошують на важливості зернової угоди

29 Липня 2022 11:36

Посли країн "Великої сімки" в Україні прибули до Одеси, наголошують на важливості угоди про експорт агропромислової продукції через українські порти, повідомила посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Мелінда Сіммонс.

"Мої колеги – посли G7 і я перебуваємо в Одесі разом із Туреччиною, щоб ще раз наголосити на важливості угоди за посередництва ООН, що дає змогу вивозити продовольство з України. Росія має поважати угоду", – написала Сіммонс у твіттері.

Як повідомлялося, під егідою ООН Україна і Туреччина 22 липня підписали в Стамбулі угоду про відновлення безпечного експорту українських зернових Чорним морем.

Уранці 23 липня російські окупанти атакували Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу "Калібр". У МЗС України заявили, що РФ ракетним ударом по порту Одеси поставила під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН і Туреччини в "зерновому" договорі. Генсек ООН беззастережно засудив повідомлення про авіаудари Одесою, пославшись на зобов'язання, взяті сторонами на церемонії підписання в Стамбулі.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling