Техно

Ракета SpaceX вивела на орбіту 53 нових інтернет-супутника Starlink

24 Липня 2022 18:25

Важка ракета-носій Falcon 9 щойно успішно вивела на орбіту чергову групу з 53 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

"Виведення на орбіту 53 супутників Starlink підтверджено", – йдеться у повідомленні.

Запуск було здійснено зі стартового комплексу 39А Космічного центру НАСА імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді о 09:38 за часом Східного узбережжя США (16:38 за Києвом).

Приблизно через 15,5 хвилин після запуску 53 супутників відокремилися від другого ступеня ракети на орбіті заввишки до 340 км. Після перевірки інженерами SpaceX їхньої працездатності, супутники з використанням власних іонних двигунів піднімуться на штатну орбіту висотою близько 540 км.

Тим часом багаторазова перша ступінь американської ракети-носія Falcon 9, який використовувався для запусків вже в 8-й раз, приблизно через дев'ять хвилин після старту здійснила керовану вертикальну посадку на плавучу платформу-дрон A Shortfall of Gravitas, яка знаходилася за 650 км від космодрому. у Атлантиці.

Це вже 54-й запуск на орбіту групи інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проекту Starlink і шостий цього місяця.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling