Політика

Китай не збирається пасивно спостерігати за війною в Україні

18 Липня 2022 07:58

Китай не залучений до війни в Україні, проте не збирається сидіти “склавши руки”, спостерігаючи за ситуацією. Про це заявив міністр закордонних справ, член Держради КНР Ван І за підсумками телефонних переговорів із угорським колегою Петером Сійярто. Текст заяви привело у неділю, 17 липня, на своєму сайті китайське зовнішньополітичне відомство.

Ван І констатував, що те, що відбувається в Україні, не тільки справило серйозний вплив на Європу. Негативні побічні ефекти поширилися на весь світ, наголосив глава МЗС. Він нагадав, що на нещодавній зустрічі міністрів закордонних справ “великої двадцятки” (G-20) на індонезійському острові Балі 7-8 липня КНР висунула пропозиції щодо вирішення проблеми глобальної продовольчої та енергетичної безпеки.

Китайський дипломат додав, що Пекін не збирається “підливати олію у вогонь” “української кризи”. Глава МЗС КНР упевнений, що всі сторони мають обговорити створення збалансованої, ефективної та стійкої архітектури європейської безпеки для досягнення міцного миру.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling