Політика

Мер Лондона домагається передачі Україні машин, які підлягають утилізації.

допомога, екологія

Мер Лондона Садік Хан пропонує змінити правила утилізації застарілих машин, щоби можна відправити їх Україні. Відповідну ініціативу Хан та екс-глава британського Міноборони Бен Уоллес озвучили у листі міністру транспорту Великобританії Марку Харперу.

У документі пропонується видавати аналог сертифікату про утилізацію британцям, чиї машини буде відправлено до України. Садік Хан розраховує, що Мінтранс підтримає ініціативу, що дозволить городянам «отримувати гроші за те, щоб прибрати з вулиць автомобілі, що забруднюють повітря, і при цьому надати життєво необхідну допомогу українцям».

Влітку Садік Хан розширив площу зони наднизьких викидів утричі. При використанні автомобіля, який не відповідає правилам, мешканці Лондона зобов’язані платити £12,5 за добу. За його утилізацію можна одержати £2 тис.

У вересні мер Києва Віталій Кличко звернув увагу, що в Лондоні запроваджено програму виплат за утилізацію автомобілів, які не відповідають екологічним стандартам, і запропонував не відправляти їх на металобрухт, а передати Україні. Він говорив, що особливо військовим потрібні позашляховики, вантажівки та медичні автомобілі.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling