Політика

Більшість українців вважають, що Зеленський має залишатися на посаді до завершення воєнного стану, – КМІС

зеленський, опитування
Президент України Володимир Зеленський / Фото: ОП

Більшість українців (70%) вважають, що Володимир Зеленський має залишатися на посаді президента до завершення воєнного стану.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного в межах проєкту MOBILISE.

Залежно від регіону так вважають від 65 до 74% респондентів — тобто переважна більшість українців. Водночас не згодними з тим, що Зеленський має залишатися президентом, виявилися 22% опитаних українців.

Також більшість українців (56%) скоріше або повністю схвалюють діяльність Зеленського на посаді президента України. Рейтинг його схвалення впав, якщо порівняти з попереднім опитуванням у вересні 2023 року, коли діяльність Зеленського схвалювали 77% українців. Водночас тих, хто скоріше або повністю не схвалюють його діяльність, виявилося 37%.

Також результати опитування засвідчили тенденцію до зниження частки тих, хто ставиться до Зеленського із захопленням (з 33% у липні 2022 року до 8% зараз). Нині більшість українців (69%) мають нейтрально-позитивне ставлення до нього із більш вираженою нейтральністю та стриманістю.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling