Кримінал

На Харківщині підозрюють у держзраді 21 експоліцейського

13 Вересня 2022 18:48
зрада

Ще 40 поліцейських області перевіряють на можливу співпрацю із ворогом, повідомив начальник ГУ Нацполіції у Харківській області.

Про це начальник ГУ Нацполіції на Харківщині Володимир Тимошко повідомив в ефірі телемарафону.

“Так, є у нас люди, які почали співпрацювати з окупантом. Але я пишаюся тим, що це дуже незначна кількість”, – сказав Тимошко.

За словами керівника облуправління поліції, загарбники всіляко тиснули на правоохоронців, відомі випадки, коли до них самих та до їхніх родичів застосовувалися тортури.

За даними Тимошка, понад 50% співробітників, які не встигли вийти з окупованих територій, згодом різними шляхами вибралися на підконтрольну Україні територію, але деякі залишилися, попри наказ та можливість вийти, оскільки утримують батьків з інвалідністю.

“Я розумію тих поліцейських, які мали моральний вибір: наказ – вийти, але при цьому не залишили своїх дітей, дружину, батьків. Наприклад, поліцейський не вийшов, бо має батьків з інвалідністю, і він залишився з ними. Він не зрадник. Ми проводимо перевірку щодо кожного: я звільнив усіх працівників, які станом на 1 червня не вийшли з тієї території, але щодо 20 осіб, які потім вийшли, ми провели ретельну перевірку з опитуванням місцевого населення та проходженням поліграфа, я направив клопотання про поновленні на роботі”, – повідомив Тимошко.

Начальник облуправління додав: були випадки, коли мешканці на захоплених територіях здавали загарбникам поліцейських, які за наказом переодяглися у цивільний одяг та сховали зброю.

“Також окупанти ходили по будинках, намагалися вилучати зброю. Намагалися залучити поліцейських до несення служби, казали: “Виходьте, працюйте. Ми вас не чіпатимемо”. Тому що була потрібна картинка: “Дивіться, ми прийшли – все працює, поліція працює, все добре”, – сказав Тимошко.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling