Політика

Жозеп Боррель: Агресор не може диктувати умови припинення вогню

боррель, саміт, формула миру
Жозеп Боррель слухає виступ Володимира Зеленського на безпековому форумі "Діалог Шангрі-Ла" в Сінгапурі / Фото @JosepBorrellF

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Росія продовжує війну в Україні і не демонструє жодного реального інтересу в мирному процесі. “Мета неприйнятних вимог Путіна – легітимізувати вторгнення [в Україну] і підірвати зусилля з досягнення миру, поки Росія переозброюється і готується до тривалої війни”, – йдеться в повідомленні Жозепа Борреля в соцмережі X.

Глава євродипломатії також наголосив, що “агресор не може диктувати умови припинення вогню”.

Напередодні саміту миру у Швейцарії, 14 червня, президент Росії Володимир Путін назвав дві головні умови Москви для початку мирних перемовин з Україною: відмова Києва від вступу до НАТО і виведення українських військ з території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Президент України Володимир Зеленський назвав пропозицію Путіна “ультиматумом, якому не можна довіряти”. Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія має вивести свої війська з окупованої української землі, а не вимагати від України виведення військ з української ж території.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling