Політика

Зеленський видав указ про створення в Україні Сил безпілотних систем ЗСУ

зеленський, зсу
Володимир Зеленський / Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський наказав створити Сили безпілотних систем ЗСУ.

Про це йдеться на офіційному сайті інтернет-представництва президента України, передає Еспресо.

Президент доручив Кабінету Міністрів із залученням Генштабу опрацювати питання щодо створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил та за підсумками внести відповідні пропозиції на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

У своєму вечірньому зверненні Володимир Зеленський прокоментував рішення щодо створення Сил безпілотних систем.

“Щойно підписав указ, який розпочинає створення у наших Силах оборони окремого роду сил – Сил безпілотних систем. І це не питання майбутнього – це те, що повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, – на полі бою”, – заявив президент. 

Він наголосив, що дрони довели свою ефективність у боях на всіх площинах: на землі, у небі, у морі. Завдки дронам Україна змінила безпекову ситуацію в Чорному морі. Сили оборони значною мірою завдяки ним відбивають штурми і нищать ворожу техніку.

“Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу”, – наголосив Зеленський.

Та зазначив, що це завдання для армії, Міністерства оборони та уряду загалом. 

“Щоб дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі Збройних Сил будуть створені Сили безпілотних систем. Відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд РНБО”, – сказав президент.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling