Політика

Зеленський розповів, коли відбудеться другий Саміт миру

зеленський, саміт
Президент України Володимир Зеленський жестикулює під час виступу на заключній прес-конференції Саміту з питань миру в Україні, 16 червня 2024 / Фото AFP через Getty Images

Україна не має часу для «довготривалої роботи» над тим, як прийти до миру у війни з Росією, йдеться у заяві президента Володимира Зеленського під час пресконференції за результатами саміту миру у Швейцарії.

«Ми маємо діяти швидко. Робота має тривати місяці, а не роки. Коли план дій щодо миру буде готовим і кожен крок буде пропрацьованим, то відкриється шлях до проведення другого саміту миру, а отже до завершення війни та справедливого і тривалого миру», – сказав Зеленський.

За його словами, «вже є низка країни, які хочуть прийняти другий саміт миру у себе й Україна вже почала обговорювати це питання».

«Ми почали переговори з ними. Я впевнений, що вибір матиме справді глобальне значення», – підкреслив президент.

80 країн і чотири організації, серед яких Рада Європи, Європейська комісія, Європейська рада і Європейський парламент, підтримали спільне комюніке за підсумками Глобального саміту миру – міжнародної конференції для пошуку шляхів мирного врегулювання збройного конфлікту між Росією та Україною.

Серед країн, які підписали документ, є Туреччина. Раніше міністр закордонних справ цієї країни Хакан Фідан висловився за присутність Росії на мирній конференції. Водночас серед підписантів немає Саудівської Аравії, чільний дипломат якої закликав сторони до «важких компромісів».


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling