Суспільство

За листопад українська ППО збила понад 230 ракет, – ISW

ппо, ракети

Росія все ще становить загрозу українській енергосистемі та цивільному населенню, незважаючи на високі темпи збиття українськими військами протиповітряної оборони російських ракет і безпілотників за поточного рівня можливостей української ППО. 

Про це йдеться у звіті ISW.

Заступник начальника Генштабу України бригадний генерал Олексій Громов заявив, що українська ППО збила 72% з 239 російських крилатих ракет і 80% з 80 запущених БПЛА «Шахед-136» іранського виробництва протягом листопада.

Речник командування ВПС України Юрій Ігнат також зазначив, що українські та західні системи протиповітряної оборони «виснажують» російські ракетні запаси та змушують росіян компенсувати скорочення високоточних ракет використанням інертних Х-55, призначених виключно для ядерних боєголовок, як приманки. Ігнат, однак, заявив, що використання ракет Х-55 разом з іншими ракетами та безпілотниками також виснажує українську ППО. 

Невеликий відсоток російських ударів, які проходять через протиповітряну оборону України, тим не менш, має значний вплив на українську критичну інфраструктуру. Президент України Володимир Зеленський заявив, що останні удари залишили шість мільйонів українців без світла напередодні зими.

Міністерство оборони Великої Британії оцінило, що російська стратегія знищення критично важливих цілей не є такою ефективною, якою вона була б на попередніх етапах війни, враховуючи, що українці успішно мобілізували суспільство. ISW продовжує оцінювати, що російські удари по критичній інфраструктурі навряд чи зламають волю України.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling