Суспільство

З початку доби росіяни скинули 16 авіабомб на Курську область, – Генштаб

війна, курська операція
Авіабомба ФАБ-3000 / Скриншот з відео

Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою. Українські захисники продовжують активно протидіяти російському агресору, завдаючи йому втрат у живій силі та техніці.

Загалом від початку доби відбулося 69 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб ЗСУ станом на 16:00.

Прикордонні населені пункти Сумської, Чернігівської, Харківської областей продовжують потерпати від артобстрілів з території російської федерації. Від вогню ствольної артилерії та РСЗВ постраждали райони населених пунктів Семенівка, Старикове та Відродженівське. Також, агресор завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Павлівка, Охтирка, Ямпіль та Кисла Дубина, застосувавши вісім КАБів. 

Бомбардують росіяни і Курську область: за наявною інформацією на даний час по її території завдано 15 ударів шістнадцятьма керованими авіабомбами.

  • Крім цього, на Харківському напрямку російські окупанти один раз безуспішно атакували оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Гатища.
  • На Куп’янському напрямку українські воїни відбили дві ворожі атаки  неподалік Петропавлівки та Стельмахівки, ще три боєзіткнення тривають поблизу Синьківки, Глушківки та Лозової. 
  • На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила 14 атак біля Копанок, Греківки, Макіївки, Невського, Ямполівки, Торського, Серебрянки та Білогорівки. Десять боєзіткнень на цей час завершилися, ще чотири – тривають.
  • Ворог проводив наступальні дії на Сіверському напрямку в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Спірне та Виїмка. Сили оборони України стійко стримують ворога. Наразі відбито три атаки окупантів.
  • На Краматорському напрямку загарбники здійснили три штурми позицій нашого війська поблизу Часового Яру та Андріївки. Один бій завершено, ще два – тривають.
  • На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, відбулося дві ворожі атаки в районі Дачного.
  • На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 11 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Зелене Поле, Воздвиженка, Новоолександрівка, Миролюбівка, Новотроїцьке та Гродівка. Сили оборони стримують натиск та відбили дев’ять атак противника, два боєзіткнення ще триває.
  • Сьогодні найгарячіше на Курахівському напрямку, окупанти провели 21 атаку поблизу Українська, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки. На даний час точиться чотири бої у районах Костянтинівки та Желанного Першого. 
  • На Времівському напрямку підрозділи наших військ відбили чотири штурми росіян неподалік Катеринівки, Вугледара та Золотої Ниви. На даний момент тривають ще три боєзіткнення у троьх локаціях в районі Вугледара.
  • На Придніпровському напрямку нашими захисниками відбито одну ворожу атаку, ще одна – триває.

Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling