Спорт

Власники “Манчестер Юнайтед” розглядають варіант продажу клубу

23 Листопада 2022 09:03
футбол

Власники англійського футбольного клубу “Манчестер Юнайтед”, американська родина Глейзер, заявили про початок процесу “вивчення стратегічних альтернатив” для МЮ, серед яких – продаж легендарного клубу.

“Цей процес спрямований на забезпечення майбутнього зростання клубу […] для використання можливостей як на полі, так і в комерційному плані. У рамках цього процесу рада директорів розгляне всі стратегічні альтернативи, включаючи нові інвестиції у клуб, продаж чи інші угоди за участю команди” , – йдеться у заяві, розміщеній на сайті МЮ.

Заява прозвучала на тлі багаторічних протестів уболівальників “Манчестер Юнайтед” проти американських власників команди і того ж дня, коли було оголошено про звільнення з МЮ форварда збірної Португалії Кріштіану Роналду.

Нині покійний американський бізнесмен Малкольм Глейзер на початку нульових почав скуповувати акції “Манчестер Юнайтед”, отримавши у 2005 році контрольний пакет.

Згодом він збільшив свою частку спочатку до 75%, що дозволило йому змінити статус клубу та перетворити його на приватну компанію, а потім отримав повний контроль над МЮ.

Загалом Глейзер витратив на покупку футбольного клубу близько 1,5 млрд. доларів. На даний момент клубом керують діти бізнесмена.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling