Техно

Великі рекламодавці залишають соцмережу X

18 Листопада 2023 10:59
Twitter, Ілон Маск

Декілька великих рекламодавців соцмережі X, таких як Disney, Apple, Paramount і Sony Pictures, оголосили про припинення співпраці з платформою, пише The Hollywood Reporter.

Причиною стали антисемітські пости, що публікуються в соцмережі. Раніше за підтримку одного з таких висловлювань піддався критиці власник X Ілон Маск.

Некомерційна організація Media Matters for America раніше опублікувала власне розслідування про ситуацію в Х. У ньому йдеться про те, що сервіс не блокує пости, в яких, наприклад, позитивно йдеться про Адольфа Гітлера, а його цитати оформлюються як надихаючі висловлювання. Крім того, в сусідстві з такими постами може бути реклама великих корпорацій, у тому числі IBM, Apple, Oracle. IBM після цього заявила, що призупинила розміщення реклами, поки “не розслідує цю абсолютно неприпустиму ситуацію”.

Сам Маск раніше також піддався критиці за свої слова. Він у своїй соцмережі погодився з думкою, що єврейські спільноти просувають щодо білих людей таку саму ненависть, яку вимагають припинити щодо себе. Білий дім, коментуючи висловлювання бізнесмена, заявив, що той повторює огидну антисемітську брехню.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling