Політика

Умєров пояснив, чому Зеленський звільнив главу Сил спеціальних операцій

Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров пояснив, чому президент України Володимир Зеленський звільнив голову Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил України генерала-майора Віктора Хоренка.

«Вчора за моїм поданням, як це передбачено законодавством, було прийнято кадрове рішення щодо командувача Силами спеціальних операцій ЗСУ. Генерал-майор Хоренко зараз потрібний у певному напрямку, він продовжить службу в Міністерстві оборони України. Додатково коментувати причини та передумови зміни керівних військових посад під час війни — давати підстави ворогові послаблювати Україну», — повідомив міністр у своєму Facebook.

Замість Віктора Хоренка, який очолював СЗГ з липня 2022 року, призначено полковника Сергія Лупанчука.

Хоренко дізнався про своє звільнення зі ЗМІ.

«Причин особисто не знаю. Скажу так, дізнався про це із засобів масової інформації. Спілкувався з головнокомандувачем (Валерієм Залужним), який також пояснити цього не зміг», — сказав Хоренко.

Перестановки у ЗСУ відбулися на тлі резонансної статті у журналі Time, у якій кореспондент Саймон Шустер передбачав відставки у військовому керівництві на тлі незначних успіхів контрнаступу України.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling