Кримінал

Українських біженців у Британії розселяли у потенційних злочинців

біженці, британія
Лондон, Велика Британія / Фото: AP

Британське видання The Independent розкрило подробиці щодо поселення українських біженців за програмою Homes for Ukraine в домівках людей, які були засуджені за педофілію, торгівлю людьми або є підозрюваними в організованій злочинності. 

Повідомляється, що у найгірших випадках українські сім’ї та окремі люди “просто зникали”. У Парламенті Великої Британії вже закликали розслідувати усі відомі випадки.

У Північній Ірландії набув розголосу випадок, коли українську пару з маленькою дитиною в межах Homes for Ukraine оселили у чоловіка, який був засуджений за сексуальне насильство над дітьми. Родина перебувала у цього спонсора кілька тижнів, перш ніж його визнали невідповідним програмі. 

Зазначається, що перша перевірка, проведена Міністерством внутрішніх справ, не виявила судимості чоловіка. Коли ж усе з’ясувалося, то родину екстрено переселили. 

Ще один зі спонсорів, який брав участь у програмі Homes for Ukraine, був засуджений за торгівлю людьми. Про це, зокрема, йдеться у звіті соцпрацівників, складеному дослідниками з Університетського коледжу Лондона (англ. University College London, UCL) та організації Focus on Labour Exploitation. 

“У нас було кілька сімей та окремих людей, які просто зникли. Опинившись у Великій Британії, вони просто зникали, і ми не могли знати, чи перебувають вони в безпеці, чи в обставинах, які наражають їх на ризик — наприклад, трудова експлуатація, кримінальна експлуатація”, — розповів один з соцпрацівників зі східної Англії.

У звіті також наведена інформація від свідка щодо випадків, коли власники житла погоджувалися оселити в себе молодих та привабливих українських жінок з метою їхньої експлуатації.

Повідомляють й про випадки, коли спонсори змушували українських біженців працювати на себе безоплатно. Так, за даними співробітників міськрад, до таких дій вдавалися фермери в Північній Ірландії, які також стягували за поселення в них орендну плату.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling