Політика

Україна та Польща мають прогрес у питанні розблокування кордону, – Шмигаль

28 Березня 2024 15:57
кордон, польща
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та його польский колега Дональд Туск / Фото з ТГ-каналу Шмигаля

Україна та Польща мають прогрес у питанні розблокування спільного кордону. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль після перемовин з польським колегою Дональдом Туском.

Шмигаль також поінформував, що разом із главою польського уряду підписав спільну заяву, у якій окреслено поточні двосторонні відносини між державами та подальші плани, повідомляє “Суспільне”.

“Сьогодні я можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади, але головне — щодо вирішення всіх критичних питань, які призводять до таких блокад”, — сказав очільник українського уряду.

За його словами, план розв’язання цих питань виконується, хоча й не так швидко, як хотілося б українській стороні, але він зазначив, що “однозначно маємо позитивні тенденції та позитивну динаміку, важливо це зберегти й рухатися далі”.

Шмигаль підкреслив, що Україна потребує “шляхів солідарності” і в урядів обох держав є спільне розуміння “важливості цього проєкту”.

“Так само як і спільне розуміння того, що питання кордону необхідно вирішувати комплексно. Україна запропонувала для цього конкретні кроки”, — сказав він і додав, що першочергову важливість також має питання продовження лібералізації торгівлі.

“Це те, що стосується можливості українських виробників продовжувати поставки своєї продукції в Євросоюз без мит та тарифів”, — пояснив Шмигаль.

Також він поінформував, що Україна надала польській стороні свої пропозиції щодо, зокрема, будівництва автостради “Краківець — Львів — Броди — Рівне”.

“Сподіваємося також на участь Польщі у відбудові України. Вдячні польським партнерам за ініціативу долучитися до відновлення Харківської області”, — сказав прем’єр України.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling