Політика

Угорщина знову заблокувала пакет допомоги Україні

Євросоюз, Угорщина, україна, фінансова допомога

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу на зустрічі в Люксембурзі в понеділок не змогли домовитися про надання чергового траншу допомоги Україні обсягом 500 мільйонів євро. Про це повідомив кореспондент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Рікард Йозвяк. За його словами, рішення блокував представник Угорщини.

Угорщина в черговий раз вимагає від Києва гарантій виключення найбільшого банку країни ОТР із списку так званих спонсорів війни, що ведеться Україною. До нього потрапляють міжнародні компанії, які продовжують роботу на російському ринку. На даний момент українська влада призупинила включення банку до списку спонсорів, проте Будапешт хоче бути впевненим, що банк до нього не повернеться.

Такі випадки вже траплялися: у червні Україна виключила зі списку низку грецьких судноплавних компаній на вимогу Афін, щоб добитися ухвалення 11 пакету санкцій ЄС. Невдовзі після ухвалення пакету Київ повернув перевізників до реєстру.

Пакет допомоги Україні в обсязі 500 мільйонів євро мав стати восьмим траншем із програми Європейського фонду світу. У липні 2023 року глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявляв, що “Угорщина не підтримуватиме якогось фінансування всередині ЄС для постачання озброєнь Україні”, доки Київ не виключить OTP Bank зі списку спонсорів війни.


Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling