Суспільство

У Києві пройшов “Марш рівності” – перший ЛГБТ-прайд з 2022 року

У Києві близько 500 осіб взяли участь у “Марші рівності” – вуличній акції, яку організували представники ЛГБТ-спільноти. Це перший прайд, який відбувся в Києві з початку повномасштабного російського вторгнення 2022 року.

Для гарантування безпеки організатори обмежили кількість учасників і не повідомляли заздалегідь публічно про місце і час проведення акції. Повідомляють, що вона тривала близько 30 хвилин і пройшла без інцидентів. Організатори зазначили, що поліція, на їхню думку, вжила надмірних заходів безпеки, по суті ізолювавши акцію на одній із вулиць Києва.

У вуличному марші взяли участь дипломати з різних країн, а також колона військовослужбовців ЗСУ – представників спільноти ЛГБТ+. Лунали гасла як на підтримку рівноправності та проти дискримінації, зокрема й на підставі сексуальної орієнтації чи гендерної ідентичності, так і заклики до звільнення українських військовополонених і постачання Україні озброєнь, включно із засобами ППО.

Під час Маршу учасниці та учасники, зокрема, закликали міжнародне співтовариство надати Україні озброєння, скандували “росія – держава терорист” та “Примусьте Росію заплатити”, а також скандували гасла із закликом ухвалити законопроєкт 5488 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби із проявами дискримінації” та 9103 “Про інститут реєстрованих партнерств”.

Головним гаслом акції стало – “Права людини завжди важливі”.

“Марші рівності” проходять у Києві щорічно з 2014 року. У перші два роки після початку російського вторгнення вони не проводилися.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling